Maková mouka z jihočeské vesničky, 370 g

Tato přirozeně bezlepková surovina vyrobená extrahováním oleje z makového semínka Máku setého, odrůda Marathon a následného rozemletí voní i chutná jako jemný mák, obsahuje velké množství vápníku, bílkovin, vlákniny a minerálů, jak je patrné z odkazů níže. Celkově má o 30 % více živin než mák mletý. Obsahuje minimum sacharidů, tedy je vhodná pro Low Carb dietu.

Nově jsem začala tuto mouku balit do kompostovatelných bio sáčků.

Použití:

Makovou mouku je možné využít do teplé i studené kuchyně, pro nahrazení či nakombinování s pšeničnou moukou, v poměru 1 : 1 či 1 : 2 a obohatit tím výsledný pokrm jak po stránce výživové, tak gurmánské. Výborná je do pečení moučníků, buchet, lívanců, koláčů, bábovek, muffinů a řezů. Můžete z ní připravit chutnou kaši. Upečte s ní třeba chleba. Lze s ní zahustit omáčky a polévky, ale také jí použít pro výrobu RAW dezertů či tyčinek.

Složení a účinky:

Zveřejňování těchto údajů zakazuje Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU)  č. 1169/2011 , můžete se je však dočíst na těchto stránkách:

Výživové údaje: https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/makova-mouka

Složení máku:  https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-vyzive/Mak—tolik-zdravy-a-pritom-nedoceneny__s10010x10101.html

Účinky máku:  https://zdravezdravi.cz/zdrava-vyziva/mak-ucinky-na-zdravi