Lněná mouka z jihočeské vesničky, 370 g

Díky tomu, že je lněná mouka zbavená tuku (lněného oleje), zůstává příjemná chuť lněného semínka bez nahořklého chuťového ocasu. Kdysi mně jedna výživová poradkyně řekla, že vláknině se přezdívá: „kartáč na střeva“, takže díky tomu, že má lněná mouka 40 % obsah vlákniny, dokáže nám krásně pročistit střeva. Dále je ze 30 % tvořena bílkovinou, tedy rostlinným proteinem, který dodává energii svalům. Lněnou mouku je důležité konzumovat s dostatečným množstvím vody, jelikož má vysokou schopnost bobtnat, díky čemu nám dá brzy pocit plnosti, takže ideální pro Vás, kteří chcete pohnout se svou váhou směrem dolů . Když už jsme u diet, jedná se o přirozeně bezlepkovou potravinu a je vhodná i pro Low carb dietu. Má vysoký obsah hořčíku, vitamínů sk. B a kyselinu listovou.

Nově balím tuto mouku do kompostovatelných bio sáčků.

Použití:

Lněná mouka má pro svou příjemnou oříškovou chuť široké využití v kuchyni a navíc u každého jídla, do kterého jí použijete, zvýší jeho nutriční hodnotu. Můžete jí opět přidat v poměru 1:1, či 1:2 s moukou, kterou běžně používáte (pšeničná, celozrnná, špaldová apod.)do jakékoliv buchty, kaše, knedlíků či polévkových knedlíčků. Jsou z ní výborné palačinky i lívance a je vhodná do RAW i pečených dezertů.

Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :  

Energetická hodnota: 1000 kJ/240 kcal
Tuky (g): 7,0g
z toho nasycené mastné kyseliny (g): 0,1g
Sacharidy (g): 6,8g
z toho cukry (g): 3,0g
Bílkoviny (g): 30,0g
Sůl (g): 0,1g